Världsrymden anfaller.

TJENARE FOLKET

Världsrymden anfaller.

Håll i hatten. 2005 YU 55, heter den, asteroiden som till domedagsprofeternas förtret missar Moder Jord med en hårsmån, med universums mått mätt. Strax efter midnatt, natten mellan tisdag och onsdag, om ett och ett halvt dygn, så blåser den förbi i 50 000 km i tim. Den passerar närmare Jorden än vad månen befinner sej. Jo då. Men det är ingen fara, vi klarar oss denna gången åxå. Om vi tänker oss att månen och Jorden ligger på samma plan i sin bana runt Solen (den så kallade ekliptikan) så kommer asteroiden att passera innanför månens bana fast tio våningar över oss. Ôm ni fatter va jag begriper. Men det krävs ett större teleskop att få se polaren då den passerar genom stjärnbilderna Delfinen och Fiskarna. Vi andra får lita på att det är så. Vår vän asteroiden, är runt 400 meter i diameter, så den skulle ställa till det rejält om den damp ner på Jorden. Därför kan den väl få vara vår vän tycker jag, den rotar ju inte till det allt för mycket för de redan hårt prövade människorna här på planeten Tellus. För några veckor sedan var det kometen Elenin som skulle ställa till det för vårt klot.

Apropå Världsrymden, så måste ju beviset på intelligent liv därute vara att dom inte har kontaktat oss. Dom skakar nog på sina huvuden och skrattar åt oss. Nä du Tommy, nu var du allt lite elak mot Homo Sapiens.

I dag för precis 11 år sedan så valdes George ”Dabbeljou” Bush till USA:s 43:e president. Apropå intelligent…

Tommy Svensson den 7 november 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *