Vass ärrä mä rä Svännsôn?

TJENARE FOLKET

Vass ärrä mä rä Svännsôn?

-: Stockholm-Motala! Här kommer en dagsfärsk bulletin om hälsotillståndet.

På självaste Långfredagen är han återuppstånden i egen hög person. Efter att i fjorton dagar ha pendlat mellan hopp och förtvivlan. Förra veckan låg han mer eller mindre däckad av en hostig-feber-influensa-attack. Under förra helgen blev han feberfri men hostan höll i sej. Måndan kom och plikten på StoraEnso kallade. Efter måndagseftermiddans strapatser på jobbet kom han hem, klämde en stilla pilsner och såg en dålig film. Vid ett-tiden på natten gick han och la sej och träffades av blixten, sjösvett på mindre än en sekund, låg kvar nån minut i sängen innan dasshôlken pockade på uppmärksamheten.

I vårnattens tystnad och med en fin akustik från porslinet och det kaklade badrummet fick säkert grannarna nys om Svenssons förehavanden. BBBLLLURRRRRÄÄÄÄHHHH. ÔÔÔÔÔRRRRRRRPPPPHHHH. Undrar om grannarna hade lite medlidande och ömmade för mej, eller om hornen växte ut i pannan och skadeglädjen tog över. He he he. En Vestibularisneurit hade satt klorna i mej.

Svensson försökte hålla stenhårt i den gungande stolen. Efter nån timme kunde dom eventuella grannar som lyssnade på den nattliga konseren höra att resonansen hade ändrat sej. :- Nu har han nog hôvve nere i en plasthink. Jodå mycket riktigt. Han hade flyttat tillbaka positionerna till bäddsoffan och fått fram en hederlig spyhink. Soffan åkte virvelvind med honom ända tills gryningen kom, då gick den över i barnkarusellstadiet, fullt tillräckligt ändå för att han ska må illa. Karusellen stannade vid lunchtiden på tisdagen men inne i skallen snurrade det fortfarande av nattens tivoli. Tisdagen och onsdagen ägnade sej han åt sömn i stort sett, han tog sej helt enkelt inte upp ur sängen.

Ett riktigt kraftprov skedde faktiskt på onsdagsmorronen när bilen skulle till Hedlunds Bilverkstad och Svensson gick upp i gryningen för att lämna bilen, sen en morgonpromenad på tio minuter där han träffade på Bosse Eriksson utanför Cellcombs gamla lokaler, Jo jag har vart te Hedlund mä bil ôm du funderer. Väl hemma igen var han som en klôbbad oxe, spyhinken stod redo men klarade sej för påhälsning denna gång.

Vad var det som orsakade karusellen och virvelvinden då? Jo till 99 % säkerhet en Vestibularisneurit, Virus på balansnerven. Jag ”googlade” på detta, symptomen stämde helt och hållet.

Med all respekt för folk som haft och överlevt hjärtinfarkter, klarat sej i katastrofer, besegrat cancer och dyl. så säger dom att livet har fått en andra chans. Så lite grand kan jag väl också få tycka det. Att åka virvelvind i sex timmar var vedervärdigt.

Sen vill jag rikta ett par tack. Trots att jag inte finns med på Facebook så hade många där skickat ”Krya på dej-hälsningar” till mej. Det tackar jag för. Jag begriper inte hur dom fått reda på att jag var sjuk, eller förstår du det Cicci… Tack till Hedlunds Bilservice som bytte handbroms-vajrar och fästen medans man låg och yrade i bingen. Och ett tack till sambon för marktjänsten. Vill samtidigt passa på att önska en GLAD PÅSK till alla mina läsare.

Fan, det var ju 24 år sen jag var sjuk senast så visst kan det väl vara något att skriva om.

Tommy Svensson återuppstånden redan på Långfredagen den 22 april 2011.

One Reply to “Vass ärrä mä rä Svännsôn?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *