Dä ä möe sôm en inte begriper.

TJENARE FOLKET

Dä ä möe sôm en inte begriper.

I går morse var jag på toa och jag begrep varför, om man säger så. Vad jag inte begrep var, varför en fågel (koltrast eller kaja) flög förbi badrumsfönstret, tvärvände och landade på fönsterblecket, pickade med näbben tre fyra gånger på fönstret, stannade i tre fyra sekunder och flög iväg. Något liknande hände för ett och ett halvt år sen. En koltrast slog sej ner på ett räcke på altanen och satt kvar, helt stilla i ett par minuter innan den flög vidare. Det begrep jag heller inte. Kan detta ha ett samband med att en nära anhörig hade lämnat jordelivet bara några dagar innan, första gången var det ju farsan och förra veckan var det min mormor.

Tänk om det kan vara så att fåglarna kom med en sista hälsning från farsan respektive mormor, eller var det bara slumpen… Jag tror nog på slumpen, men i och med det har hänt nu vid två tillfällen så börjar man fundera. Dä ä möe sôm en inte begriper.

Tommy Svensson den 20 oktober 2009

One Reply to “Dä ä möe sôm en inte begriper.”

  1. Det sägs ju att fåglar som tittar in genom fönstret har dödsbud eller hälsningar från andra sidan. Det är nog det du har fått uppleva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *