Första Maj.

TJENARE FOLKET

Första Maj.

Varför jag röstade NEJ båda gångerna är enkelt. Lita aldrig på en politiker. Bilda dej en egen uppfattning. Första gången var Ingvar den styrande och en av pådrivarna, andra gången var Persson bossen på skutan. Jag talar om omröstningen till EU 1994 och omröstningen, ja eller nej till euron, 2003.

Sedan folkomröstningen om medlemskapet 1994 har Nej-sidans farhågor besannats väldigt ofta. Vårt inflytande över EU:s politik har varit minimalt. Vi betalar mycket mer än vi får tillbaka. Allt ska ju anpassas till EU. Som om inte detta vore nog så är det en politik inom EU som driver en del medlemsstater mot ruinens brant. Några länder har väl bäddat lite för det själva åxå med en dålig politisk ledning. Väl framme vid branten tvingas de till åtgärder som den gamle fäbäljen Milton Friedman hade varit stolt över. Dessa stater tvingas till fattigdom och minskad välfärd genom offentliga nedskärningar. Grekland är ju nere för räkning. Italien, Spanien, Portugal, Irland, står kanske på tur.

Jag tycker att EU är ett bygge för en ”hederlig” kapitalistisk politik med en hunsad arbetarklass. Och detta tyckte sossarna verkade bra, annars skulle ju dom vara negativa till både EU och euron. Där är (s) och (m) fullt jämförbara tycker jag, mycket lite skiljer i den politiken. Skillnaden är den att (m) hycklar lite mindre. Berätta en vacker lögn, och du blir trodd. Men kom inte dragandes med sanningen då åker du ut i kylan.

Jag förstår heller inte hur alliansen kan vara så envisa med att få ut alla sjuka på arbetsmarknaden när de inte lyckats skapa tillräckligt med jobb åt alla som är friska. Så länge som Reinfeldt lyckas hålla friskt folk som har arbete, invaggade i en falsk trygghet, med skattesänkningar så kommer de arbetslösa och sjuka att hållas sömnlösa av oro och värk.

Men man måste hålla med om att det är underligt att sossarna går upp i opinionssiffrorna utan att Löfven gjort något. Tala är silver, tiga är guld. Men jag menar så länge Reinfeldten gör självmål stup i ett är det väl ingen idé att anfalla. Samtidigt förstår jag (s)-sympatisörernas förhoppning, en ny Frälsare, efter alla misslyckanden. Persson, Sahlin och Juholt…

I slutet av 1990-talet fattade regeringen Persson, beslutet om det nya pensionssystemet, i bred enighet mellan de borgerliga och socialdemokraterna. Samtidigt skrotades ATP-systemet. Våra pensioner hade genom förändringen utlämnats till aktiemarknaden. Med det gamla systemet var man garanterad 65 % av sin lön i pension. Nu blev det upp till hur kapitalinstituten förvaltar pengarna och dom är bara intresserade av sina egna vinster.

Men inte ett ord om pensionerna i Första Maj-talen, inte ett ord om de stora företagens skattefiffel som undanhåller miljarder i skatt, inte ett ord om elbolagens ocker och inte ett ord om de utförsäkrade eller fas 3. Tyvärr är det samma ordbajseri som Persson och Sahlin körde med.

Det finns idag 147 000 unga, arbetslösa, samtidigt som regeringen pratar om arbetskraftsinvandring, harmonerar det??? Målet verkar ju vara att ta in utbildat folk. Men ta exemplet Somalia, finns det något överskott av välutbildat folk där? Antalet analfabeter är 62 %. Vad tjänar Somalia på att de få, som trots allt lyckats skaffa sig någon form av utbildning flyr landet? Kommer landet att överleva överhuvudtaget? Regeringen verkar ju tro att det dräller av kompetens i Somalia.

Malmö stad. Befolkningen år 1990 var 233 887 personer. År 2011 var befolkningen uppe i 298 963 invånare. Det innebär en ökning med drygt 20 %. Om inte jobben ökar lika snabbt så är det naturligtvis bäddat för problem.

Dom flesta stora sociala reformer som ledde fram till att Sverige blev ett föregångsland har fötts och mognat med Första Majtågen. Men den svenska modellen har urholkats rejält. Sverige har ju de senaste 15-20 åren prioriterat resten av världen framför det svenska folket. Solidaritet är ett fint ord, synd att det används mera sällan mot den egna befolkningen.

Ja men ”Svensson” det räcker inte att bara skriva kommentarer och knyta näven i byxfickan, man måste agera också. Ja men va fan, det är ju ”Let’s Dance” på TV:n…

Tommy Svensson Andra Maj 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *