Ska man skratta eller gråta.

TJENARE FOLKET

Ska man skratta eller gråta.

Det bästa som partiet kunde skaka fram var Håkan Juholt. Nej jag trodde att sossarna kunde bättre än så, eller vill dom inte tillbaka till makten. Är det bättre att sitta i opposition och gnälla över alliansen? Personligen tycker jag att Juholt är farligt nära parodin. Han har en förmåga att trassla in sej i allt, vad han än sysslar med. Jag tycker nästan lite synd om sossegräsrötterna som kämpar på, på det lokala planet. Och alla dessa pampar inom partiet som ignorerar Tage Erlanders testamente : Lyssna på rörelsen. Fast å andra sidan hade väl även Persson och Sahlin det folkliga förtroendet emot sej. Redan där borde man ju agerat.

Nu verkar väl mediedrevet mot Juholt vara extremt. Nåt lik ska vi väl hitta. Aftonbladet ångar på. Förtroendemässigt spelar ju Aftonbladet numera i samma division som försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Man kan ju grilla Calle Bildt lite grand, han hade kopplingar till Lundin Oil som har kopplingar till kriget i Ogadenprovinsen och orsaken till att två svenska journalister sitter fast i Etiopien. Troligen har allt detta ett samband. Där finns det kanske inte bara ett lik i garderoben utan en hel körrgård

Hur många bolag av typ Carema finns det? Ja det är väl inte bara dom som skor sej på den svenska ”välfärden”. Gräv lite, även i den offentliga sektorn, jag tror det luktar unket lite var stans, inte bara i blöjan. ”Till ättestupan med dom gamla, det enda dom producerar hamnar just i blöjan, men pension ska dom ha”. Är man gammal och kommer ”utifrån” får man ett skattefritt äldreförsörjningsstöd. Vad ger det för signaler? Nej välfärden som dom gamla varit med och skapat, den är på väg att raseras. Vad är det vi lämnar över till våra barn.

Apropå media. Dawit Isaak. Isaak fick asyl i Sverige tillsammans med sin familj. Han fick klart för sej att han inte kunde återvända till Eritrea. Han blev svensk medborgare. Trots detta väljer Isaak att behålla sitt eritreanska medborgarskap. Varför det? Sen åker han tillbaka till det land han flydde ifrån. Har han glömt varför han flydde? Han tog en medveten risk och började i Asmara, huvudstaden i Eritrea, som journalist på en tidning. Demokratins styrka är yttrandefriheten, varför då återvända till en diktatur och tro att det fria ordet är fritt. Är han dum eller? Han arresteras av eritreansk polis. Är det då Sveriges skyldighet att hjälpa honom? Jag bara undrar.

Han lämnade frun och barnen kvar i Sverige. Struntade han helt i dom? Eller ordnade han en ekonomisk trygghet för dom med uppehälle i Sverige. Personligen tycker jag att hans agerande är riktigt klantigt. Visst ska man väl hjälpa svenska medborgare men medborgarna har inte bara rättigheter, dom har även skyldigheter. Men med sitt eritreanska medborgarskap, då har han ju även skyldigheter mot sitt gamla land. 115 miljoner euro är EU:s bistånd till diktaturen Eritrea. Jodå Sverige är med och betalar…

Nyser Wall Street blir världen förkyld. Euron i gungning. Grekland, Italien, Portugal och nåra länder till har ränndreta. Men jag har en lösning. Skicka en blank check till Grekland och en till Italien tillsammans med ett brev som lyder “Här kära vänner ska ni se att Bror Duktig i norr kan ta hand om er, skriv bara i hur mycket euro ni behöver så tar svenska skattebetalare hand om era problem. Vi har ju alltid varit världssamvetet. Lägg till ett par miljoner euro på det, ni måste ju själva ha en rejäl bonus för väl utfört arbete.”

Jajamensan, nu är det klimatmöte i Durban. Sydafrika som är fjärde största kolexportören av jordens länder står för värdskapet. Utanför Johannesburg har man byggt ett gigantiskt kolkraftverk. Jo men och bistånd till kolkraftverket har dom fått av Världsbanken som ägs av länder som är i Durban för att diskutera klimat och koldioxidutsläpp. Är man förvånad? Inte ett dugg. Naturligtvis är Sverige med och har en slev i grytan.

Lundsbergs skola.”Ja nu vet du min son att Mor och Far har köpt en plats åt dej, för 100 000 per termin, på den fina skolan Lundsberg där prinsar och grevar och baroner har gått och är dom stora pojkarna stygga mot dej, det får man stå ut med, det ingår i priset”. (100 000 är taget ur luften). Är det någon som tvingar en elev att gå på den skolan? Man har väl rätt att byta om det inte passar? Det är väl en friskola. Eller är det sån prestige och status att gå på Lundsberg att man hellre tiger och lider.

Nu har raketforskarna hittat ett gigantiskt svart hål, bara 300 miljoner ljusår bort. Domedagsprofeterna vädrar morgonluft och julstressen kommer att öka dramatiskt och som grädde på moset har det snöat en centimeter och varit tre grader kallt. Med andra ord VÄDERKAOS enligt tidningsrubrikerna.

Kungen är i blåsväder igen, men som Lill-Babs sa: Är man ute i blåsväder så samlar man ju inte damm i alla fall.

Tommy Svensson den 7 december 2011. För 70 år sedan skedde japanernas attack mot flottbasen Pearl Harbor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *