Dubbelmoral gånger tio.

TJENARE FOLKET

Dubbelmoral gånger tio.

”Saudiarabien är Sveriges enskilt viktigaste handelspartner i Mellanöstern. Exporten uppgår till ungefär SEK 10 miljarder årligen. Saudisk export till Sverige är dock i det närmaste obetydlig.” Texten är från Svenska Ambassaden i Riyadh. Då är det inga skriverier alls i Aftonbladet eller Expressen, men när Kung Carl XVI Gustaf åker dit för att lämna över en medalj då är det förstasidesstoff. Hur kan han åka till en diktatur, det är milt sagt bedrövligt tycker media. I egenskap av hedersordförande i World Scout Foundation delade han i fredags ut förtjänsttecknet Bronsvargen till Saudiarabiens kung Abdullah. Media verkar tro att det var ett första pris. En guldmedalj, ”Årets Diktator”.

Nedan följer Amnestys rapport om Saudiarabien angående : Kvinnor, Homosexuella och Oppositionella.

Kvinnor: Utsätts för allvarlig diskriminering. För att röra sig utanför hemmet måste alla kvinnor ha en manlig ledsagare. Nyligen dömdes en kvinna till tio piskrapp. Hennes brott? Hon hade kört bil. Förra året dömdes en 23-årig ogift kvinna till 100 piskrapp och ett års fängelse för att ha haft utomäktenskapligt sex och gjort ett abortförsök. Detta efter att hon hade våldtagits av fem män som hon fått lift av.

Kommentar överflödig.

Homosexuella: Människor som har dömts för homosexualitet har straffats på en mängd olika sätt, i vissa fall avrättats. I november förra året dömdes en man till 500 piskrapp och fem års fängelse.

Personligen har jag inget som helst behov av bögar överhuvudtaget men att gå så här långt är väl att ta i. Men Gardell, Levengood, Babsan och kompani kanske gillar lite hårda tag med lite piskor o.dyl. annars bör dom väl ha protesterat högljutt hur man behandlar deras stjärtfränder där borta, förlåt själsfränder ska det vara. Eller törs dom inte…

Oppositionella: Någon kritik mot islam, kungafamiljen eller regeringen tillåts inte.

Nej jag har inte kritiserat Kungen och jag har inte kritiserat företagen som med regeringens goda minne exporterar varor, utan mediadrevet mot det hela. Att företag gör affärer med diktaturen Saudiarabien är helt OK tycker dom, men att kungen åker dit, då har vår käre monark skitit i det blå skåpet.

Och i diktaturens Saudiarabien får man inte säga något ont om islam. Tydligen inte i demokratins Sverige heller…

Tommy Svensson 4 oktober 2011. I dag är det kanelbullens dag. Men jag tog en pilsner “after vörk”. Trarajdadidadidajda…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *