Kniv och revolverafton i Stadshuset.

TJENARE FOLKET

Kniv och revolverafton i Stadshuset.

Det är lördagen den 16 maj 2009. Vi befinner oss i Stockholms Stadshus. Balklänningar, kostymer, kavajer, vita skjortor och slipsar. Vita dukar, Nobelmiddagsporslin, kandelabrar, kristallglas och bordssilver. Klockan är 19.30. Förväntningen dallrar i luften. Då… Det går ett sus genom Blå hallen. Där kommer dom! Uppe på balkongen, förbi Gyllene salen, nerför den breda marmortrappan. Först går ”Tjabo” mer känd som kung Carl XVI Gustav med sin bordsdam, fru Karlsson, sen kommer herr Karlsson med sin bordsdam, ”Vickan”, kronprinsessan Victoria. Undersåtarna får stå och vänta, andäktigt. Majestäterna skrider fram till sina platser vid honnörsbordet där antalet ”brunpoäng” som man har samlat på sej, avgjorde bordplaceringen.

Där var det kändistätt vill jag lova, undertecknad med sambo givetvis, jo jo fint så det förslår. Jag drog en fräckis för kungen så Säpo fick komma in och försöka lugna ner honom och få honom att sluta skratta. Mona Sahlin rodnar säkert än. Miljöminister Andreas Carlgren kommer nog på poängen till veckan. Lars Ohly fick jag med i Ökp, öl å kôrv partiet. Victoria glömde Daniel och frågade chans på mej. Men jag är redan sambo, dessutom duger det med makaroner och falukôrv eller pyttipanna och en stor stark till mej, sa jag. Bullens pilsnerkorv icke att förglömma. Margot Wallström berättade för mej att hon hade snorklat i Söderhavet :- Det var väl inget att skryta med sa jag. Jag sa bara :- Abborrtjärn.(badplatsen strax söder om Forshaga). Hon tittade mycket avundsjukt på mej. Börje Salming kände igen mej från åren i NHL. 1976 såg jag honom i TV:n, han tittade rakt in i kameran och det var då han såg mej. Thomas Di Leva gick upp på scenen och sjöng sin låt ”Ingen kan köpa livet”. Jag ställde mej upp och sa :- Men va ä dä här för dret. Så jag gick upp, lånade gitarren och drog lite Sven Ingvars istället. Allsången ekade i Blå hallen. Hellen som presenterar vädret i TV:n. Jag frågade :- När kommer sommaren? Hon lyssnade nog för det regnar i dag (18 maj).

Nä, jag skoja bara. Dom som jag räknat upp plus ett tiotal andra som man kände igen var där när det var 100 års kalas för SNF, Svenska naturskyddsföreningen. Sammanlagt var vi nog runt 500 personer. Naken-Janne, Linda Rosing, Robinson-Arne, Farmen-Nisse, Big brother-Inga, Michael Bindefeld, Idol-Johan, Lets Dance-Anna, Alice Timander, Bonde söker fru-Putte, Ensamma mamman-Signe och Baren-Lisa var inte där, så kalaset blev lyckat, och det måste jag säga att det blev ett minne för livet.

Fotnot. Herr Karlsson är Mikael Karlsson ordförande i SNF.

Tommy Svensson den 18 maj 2009

3 Replies to “Kniv och revolverafton i Stadshuset.”

  1. Det är precis så jag tänker när jag möter någon höjdare (nu är det inte så ofta) att de också går på toaletten som oss och fiser gör de med.

  2. Hej Jaana. Tack så mycket. Det vet du att du kan hälsa på mej som vanligt. Dom “fina” människorna jag träffat, har väl ränndreta ibland dom åxå. Jag tror t.o.m. dom går på toa. Ha det, skriver Tommy

  3. Jadu Tommy, nu vet jag väl inte om vi kan hälsa på varandra eller kramas när du har umgåtts med sådant fint folk. Jag är ju bara en vanlig arbetarunge…..Men du var mycket stilig i din kostym. Ha en skön helg. Kram från din präst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *