Varför skrattar han??

TJENARE FOLKET

Varför skrattar han??

Han hade sjungit i en knapp minut när en helt flintskallig man ställer sig upp i salongen, om mannen ska gå på toa eller fylla på i glaset förtäljer icke historien. Istället för att sjunga som det ska vara: Do you gaze at your doorstep, and picture me there, ändrar han snabbt som ögat, helt improviserat, till: “Do you gaze at your bald head, and wish you had hair.(Ser du på din tröskel och får en bild av mej, blir istället, ser du på din kala hjässa och önskar att du hade hår). Det hela blir för mycket för honom när sopranen Cissy Houston börjar med sitt körande ”aaaaaaoooooo-aaaaaaoooooo”. Han bryter nästan ihop, sången kommer över i härliga skrattattacker. Inspelningen blev och är en riktig klassiker.

”Are you lonesome tonight”, Elvis Presley i Las Vegas den 26 augusti 1969, en dryg vecka efter den klassiska Woodstock-festivalen. Då var det inte så vanligt med kala huvuden som det är i dag, därför blev just denne man som ställde sej upp, riktigt iögonfallande. Vad som också är kul är att körsångerskan fortsätter “aaaaoooo”-a trots att Elvis viker sig dubbel av skratt och att det verkar sväva iväg lite när hon ”aaaooo”-ar. Kanske att detta var inspelat i förväg?

Elvis Presley dog den 16 augusti 1977 i en ålder av 42 år, men om han hade levat skulle han idag, den 8 januari, fyllt 74 år.

Tommy Svensson 8 januari 2009

2 Replies to “Varför skrattar han??”

 1. hejsan hej
  tack för titten hos mig på födelsedagen!
  tänk att jag är 42 år nu detta år i januari och Elvis var 42 år när han gick över till den andra sidan. jag är alltså lika gammal som han var då,
  min pappa blev 42 år han med innan han valde att gå iväg han med…

  ja jaa
  du kan så otroligt mycket och det är toppen kul att läsa det du skriver!!!
  du skriver både roligt och intressant!!!
  ha det
  // Petra

 2. Nu ska jag prova igen och lägga in en kommentar. Om du som läser Tommybloggen tycker att det är krångligt att få din kommentar att läggas ut kan du skriva en kommentar i gästboken i stället. Den hittar du i kolumnen till vänster.
  Tänk att jag har levt längre än Elvis gjorde nu då… Å jag tyckte han var en gubbe när han gick bort. Fast det kanske beror på att jag själv inte ens var tonåring då…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *