Perspektiv på Palmemordet

TJENARE FOLKET

Perspektiv på Palmemordet

I går kväll klockan 23:21 var det exakt 21 år sen Olof Palme sköts till döds i korsningen Sveavägen, Tunnelgatan. Mordet är ännu inte löst. Personligen tror jag inte att det kommer att lösas, man vill helt enkelt inte att sanningen ska komma upp i dagens ljus.

Vi som ”var med” vet precis vad vi gjorde ögonblicket vi fick reda på att Palme var skjuten. Själv vaknade jag av klockradion vid halv åtta av en röst som sa ”att Kjell Olof Feldt bekräftar att Olof Palme är död” – Va fan är han död, jag visste inte han var sjuk en gång, vet jag att jag tänkte. Sen när jag fick höra att han blivit skjuten, kom nästa tanke, nynazister

Spaningsledaren Hans Holmér sa vid en intervju i Dagens Nyheter att lösningen på mordet kommer att ” skaka Sverige i sina grundvalar” . Varför säger man så om man sen ska gripa en pundare. Nej, det var och är mörka krafter som ser till att sanningen inte blir uppdagad. Nu tror jag personligen inte att det var nynazister som sköt honom, utan en grupp bestående av folk med Säpo i ryggen, kanske till och med Holmér själv var inblandad, i alla fall visste vad som skulle ske.

Tidsperspektivet på Palmemordet, 21 år, betyder att ca: 2,2 miljoner nya svenskar har fötts sedan dess och runt 1,8 miljoner svenskar som ”visste vad dom gjorde när Palme sköts ” inte längre finns ibland oss.

En omsättning på 4 miljoner individer.

Och för oss som är i livet och var med när det hände så var det ju ”i går”.

Tommy Svensson 1 mars 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *