Jussi, ljuset och groggen

TJENARE FOLKET

Jussi, Ljuset och Groggen

Radion står på. Klockan har passerat midnatt. Det har blivit julafton.Nyheterna vid midnatt har just avannonserats. Ett stearinljus har tänts.En sexa Bacardi lemon och Coca cola med tre isbitar finns i ett glas inom bekvämt räckhåll.

Och då ……

”O Helga Natt”. Johan Jonatan ”Jussi” Björling.

Då blir det tillåtet att smutta på groggen.

Detta gott folk har varit en tradition för undertecknad sedan 1979. Jussi, ljuset, groggen och julnatten .Ibland har jag suttit ensam , ibland i glada vänners lag. Dom sista åren har t.o.m. en tår smugit sej fram i ögonvrån.

Det hela har blivit nästan en religiös ritual.”O Helga Natt” klart religiös, ett stearinljus allt från mys till klart religiöst,och en grogg, allt från en njutning till djävulens påfund och undertecknad som är ateist. Denna kombination, gott folk, har för mej varit och är en väldigt stark känsla. Jussi, ljuset och groggen.

One Reply to “Jussi, ljuset och groggen”

  1. Tommy i ett nötskal, traditionernas man! Å jag älskar dig för att du är du! Den där groggen och Jussi är något jag tagit till mig nu som en tradition även för mig. Du ska sitta där och andäktigt lyssna till Jussi när han sjunger O helga natt. Så ska det vara varje år!
    Goa du!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *