Är det någon som är förvånad???

TJENARE FOLKET

Är det någon som är förvånad???

Jo, lite vapen har vi väl sålt till araberna, men bara lite, det är inga farliga vapen heller. Dom dödar bara lite grand. Det är väl dessa vapen som dom ska tillverka i sin fabrik, sponsrade av Sverige. Vi får ju in lite stålar av araberna för detta. Hoppsan där dog visst några stycken…

Vapenexporten skapar svenska jobb och ger oss exportinkomster. Det är grunden för svensk välfärd, sa Reinfeldten utan att blinka. 2005 skrivs ett samarbetsavtal med Saudiarabien. Avtalet är långtgående i sin avsiktsförklaring. Avtalet förutsätter att avtal kommer att ingås i konkreta projekt. Göran Persson är statsminister. I avtalstexten sägs att avtalet kan sägas upp efter fem år och att startade projekt skall färdigställas. 2007 skriver regeringen Reinfeldt på ett sådant konkret avtal. 2010 kan avtalet sägas upp men det görs inte av regeringen.

Frågan är vilken politiker som talar sanning i denna smet? Och varför krångla till det. Det enkla kan vara nog så svårt. Finns det överhuvudtaget en ambition att vara ärlig längre? Vilka hycklare. Om inte ministrar är ansvariga för något, vad har vi dem till då? FOI:s generaldirektör, Jan-Olof Lind, är ytterligare en som ljugit som en bilskojare, nja det är inte mitt bord, nja det har jag inget minne av…

Men hur är det med de partier som påstod sig, vi har inte fått veta något om de svensk-saudiska kontakterna, trots att de satt i exportkontrollrådet. I maj 2010 informeras ALLA partier i riksdagen om affärerna med Saudiarabien.

Klart att de visste om det. Jag är rätt övertygad om att det figurerar pengar eller andra förmåner under bordet också. 2,9 miljarder (Vapenexporten till Saudiarabien) är en massa pengar och när pengar finns med i bilden så kommer ju gamarna. Vad är problemet egentligen? Att stå för detta? Men frågan är väl, varför är det ingen av dom inblandade som vågar säga som det är, dom skyller på sekretess. Den allvarliga biten är väl inte ett A-4 ark utan vad som finns dolt bakom. Att dom sen använder vapnen mot människor, det är väl medhjälp till mord det. För det är så med moral, ju mer man dubblar den, desto sämre blir den.

Sverige tillverkar och säljer vapen och det är ett demokratiskt fattat beslut, även om jag är kluven till det, men jag skäms inte heller. Är själv pacifist, lite grand i alla fall, men jag skrattar bara över att se alla insyltade ränna runt som yra höns och skylla på varandra.

Jo då, Vad tycker du då, Jo visst är det klokt att ha kvar vapen, såväl tillverkning som export. Verkar ju vara en överbefolkad planet, att svälta ihjäl är väl mycket grymmare…

Ja ni vet väl att de vapen vi säljer till er får ni ju inte använda. Nää, vi ska bara titta på dem. Och själv da Tommy. Jo då, jag köpte två lådor DAB i onsdags men jag ska inte dricka dom utan bara titta på dem…

Men att Sverige säljer och gör vapenaffärer med krigförande länder och diktaturer är ju inget nytt, så varför blir media så förvånade? Ta t.ex. Granatgeväret m/48, ”Carl Gustaf”, används bland annat av Israel, Libyen, Burma, Förenade Arabemiraten och Nigeria. Det användes i Vietnamkriget, Afghanistan, Irakkriget, Falklandskriget med flera oroshärdar så det har väl några liv på sitt samvete. Men då ska inte Sverige säga att : Vi är en fredens budbärare. Det är väl dubbelmoral om något.

Finns det någon som tror att en minister talar sanning eller har ett bra minne, när dom börjar grillas? De kvalitéerna verkar saknas helt och hållet. Några är riktigt slipade, halare än ålar, men det är väl egentligen inte vapenfabriken i Saudiarabien som är problemet. Problemet är väl att klantskallarna i regeringarna de sista 10-15 åren har kört Sverige i diket, ett stort jävla krondike dessutom. De är ju skyldiga till plundringen av pensionsfonderna, sjukförsäkringssystemet, väntetider på akutmottagningarna, en havererad invandringspolitik m.m. o.s.v. etc…

Så har Reinfeldt lånat ut 100 miljarder till Europakten, med 0,1% ränta, fastän vi röstat nej till euron och välfärden går på knäna. Är det inte lite snudd på landsförräderi det.

Men jag tror inte Reinfeldt, Persson och övriga ansvariga bryr sej längre. Dom har sitt på det torra. Reinfeldt lämnar nog Sverige för ett toppjobb inom EU, efter valet år 2014.

Melodifestivalen, Kändisars inkomster, Ranelid, Dåliga lösenord på internet, Reinfeldts separerar, Syrien, Fredrik Lindström full i TV, Bensinpriser, Vad deltagarna i ”Tylösand” gör idag, Dä ä mycke nu…

Men ändå är man inte förvånad. Nej det är en komedi och en fars utan dess like och ett gott skratt förlänger ju livet. Jäklar vad gamla vi ska bli, till Reinfeldts förtret…

Tommy Svensson den 11 mars 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *