Tisdagen den elfte.

TJENARE FOLKET

Tisdagen den elfte.

Det är en solig tisdagsmorgon för nio år sen. Klockan är två minuter över nio, frun i huset slår på TV:n. Plötsligt rusar hon ut i hallen och slänger sej på telefonen och ringer till sin mans mobil. :- Hallå, hur är läget, lever du?? :- Jo, svarar hennes man, det är helt OK. :- Var är du? :- Ja men jag är ju på mitt kontor. Det vet du väl. :- Ja men är du okey da, är du oskadd?? :- Ja men det är ju klart att jag är. Varför undrar du det? :- Ja men har du inte märkt att ett plan har flugit in i World Trade Center, alldeles vid ditt kontor? :- Nej nu skojar du allt med mej, du måste drömma eller så har du sett någon dålig film:- Nej, svarar frun, dom visar det just nu på TV:n. Hjälp, men vad är det som händer, nu kraschade ett plan till, i det andra tornet, och du märker ingenting…

Mannen var inte på sitt kontor på den 96:e våningen i World Trade Centers norra torn, utan han befann sej istället hos sin älskarinna några kilometer därifrån. Dom hade tydligen annat för sej än att titta på TV. Han klarade på så sätt livhanken men fick svårt att förklara det hela för sin fru som tog ut skilsmässa efter detta. Hon tyckte nog att det hade varit bättre om hennes man hade dött än att han var otrogen…

Den 11 september, ett datum som blev synonymt med terror och död.

Personligen så funderar jag på om inte det hela var iscensatt av USA:s underrättelsetjänst CIA med Bushs goda minne. Att George W Bush ville ha en stor anledning och framför allt, att ha hela världen med sej när han skulle, en gång för alla, göra upp med araberna, det som hans farsa misslyckades med i det så kallade Gulfkriget 1991. Jag ”hoppas” att jag har fel men jag är mycket fundersam på attacken mot Pentagon och planet som kraschade i Shanksville, Pennsylvania. Attacken mot Pentagon ser jag snarare som en träff av en missil av nåt slag än en krasch av en Boeing 757. För att inte tala om kratern utanför Shanksville där det ”fjärde” planet, United Airlines 93, ska ha kraschat.

Personligen tror jag att den kraschen är fejk helt och hållet. Att en Boeing 757 på 54 meters längd och en vingbredd på nästan 40 meter skulle helt sonika försvinna i en 5-6 meter djup krater på 20-25 meter i diameter, utan att lämna vrakdelar efter sej. Jag går inte på detta. Varför skulle dom i så fall ljuga om detta? Kan kratern ha bildats av en Tomahawk-missil som vid en snabb anblick ser ut som ett litet plan som flyger upp och ned. Ett vittne hade sett nånting i den stilen. Men detta var ju inte bra i hjältarnas förlovade land utan ”Hollywood” hittade istället på att passagerarna i det kapade planet offrade sina liv när dom skulle ha försökt övermanna de fyra kaparna och passagerarna på så sätt fick en riktig hjältestatus. Eller landade planet, United Airlines 93, helt intakt i Cleveland…

Att två plan flyger in i dom båda tornen på Manhattan råder det ju inget tvivel om, men är det två stycken kapade Boeing 767 med vanliga civila passagerare ombord, eller är det två stycken ”fjärrstyrda” plan som brakar in i tornen. Där i tornen fick USA sina verkliga hjältar, brandmännen. Runt 350 av dom strök med när dom försökte rädda så många liv dom kunde. Men skulle CIA och Bush offra cirka tretusen amerikaners liv för att få makt över oljan i Irak och få anledning till att jaga talibaner och därmed hålla krigsindustrin igång. Mitt svar är JA, det tror jag. Men jag ”hoppas” jag har fel.

Men luktar det inte lite konspirationsteori det här? Ja kanske det, men jag är ändå lite skeptisk till hela 11-september-attacken. Men som sagt, det är kanske så att det är CIA, och andra höjdare inom USA:s högsta ledning som tillsammans har hittat på den verkliga konspirationsteorin. Allt för att vinna hela världens sympati. För har man kanske världens mest kontroversiella och effektiva underrättelsetjänst, CIA, och inte nystar upp det hela är det lite dåligt måste jag säga. Man grep en snubbe, den så kallade tjugonde kaparen, som hade betett sej underligt vid en flygskola knappt en månad innan attacken, då kan man börja fundera lite grand. Varför fick chefen för CIA sitta kvar tills 2004, innan han avgick självmant. Man tycker annars att han skulle fått sparken direkt, i samma ögonblick då det andra planet flög in i det södra tornet, kl. 09:03 (lokal tid) den 11 september 2001 då det gick upp för folket att det var en attack och inte en olycka.

Men Tommy, tror du inte att allt som sägs av makthavare, myndigheter och media är sant? Nej och väl är väl det, ofta är jag skeptisk, ”11 september” är faktiskt ett sånt fall, likaså Palmemordet o.s.v. Men jag ”hoppas” jag har fel. Men lögner som skapats i maktens korridorer för att ena folket eller skrämma och kuva det, är aldrig lyckat. Det är farligt för härskare när folk börjar tänka, sa någon filosof.

Folkets stora massa faller lättare offer för en stor lögn än en liten. (Adolf Hitler).

Fotnot. Storyn i början om frun, mannen och älskarinnan tror jag däremot är sann, eller…

Mera 11 september: 1973, CIA-stödd militärkupp i Chile. 1978, Ronnie Peterson avlider på ett sjukhus i Milano av de skador han ådrog sej på Monza-banan dagen före. 2003, Anna Lindh avlider på Karolinska sjukhuset efter att ha knivskurits på NK dagen före. 2003, Sabina 5 år…

Tommy Svensson den 3 september 2010 (för 43 år sedan gick Sverige över till högertrafik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *