9 augusti.

TJENARE FOLKET

9 augusti.

Tanken svindlar lite grand. Nu när vi skriver den 9 augusti 2010 är det första gången sedan 1904, som Elise inte får vara med om detta datum. Hon föddes den 9 augusti 1905, just precis idag för 105 år sen. Elise är min mormor som avled den 14 oktober ifjol. Hon var alltså med om detta datum 105 gånger och under hela hennes levnad var och är Roland dagens namn. På min mormors 40-års dag fälldes atombomben över Nagasaki. På hennes 50-års dag föddes Maud Olofsson. På hennes 80-årsdag avled trubaduren Fred Åkerström. Tre tragiska händelser, nej förlåt mej Maud. Men som sagt det är idag första gången sedan 1904 som inte ”mormor Lisa” får uppleva detta datum…

Tommy Svensson som har upplevt dagens datum, den 9 augusti, 55 gånger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *