Mitt samtal med Benny Andersson.

TJENARE FOLKET

Mitt samtal med Benny Andersson.

1975. Jag vill minnas att det var en vardag strax efter midsommar, jag vet jag skulle upp och jobba dan därpå i alla fall. Alltså spik nykter och anlitad som chaufför. Färden gick till Björneborgs folkpark. ABBA var där. Under konserten höll jag mig i bakgrunden men efteråt gick, och trängdes, jag fram till scenen. Jag tror att det var några som skulle försöka få autografer så jag hängde med dom lite på sidan om scenen. En vakt, vet jag, höll lite koll på oss. Plötsligt i en dörr eller port av något slag dyker ett bekant ansikte upp och säger direkt till mej, vänligt men bestämt -: Tjena, kan du ta och flytta lite på dej så dom kommer fram med en högtalare. Fan det var ju Benny Andersson. -: Ja det vet du, svara jag. Strax efteråt bär två snubbar iväg med en ”medhörningshögtalare”. Gott folk, det var mitt djupa och allvarliga samtal med Benny Andersson.

Tommy Svensson i november 2008

One Reply to “Mitt samtal med Benny Andersson.”

  1. Hej Tommy.Jag var inne och läste din blogg idag om ditt möte med Benny Andersson. Jag har också en liten historia att berätta om när jag “mötte” Benny. Jag hade rest med flyg från Stockholm till Karlstad, tror det var någon gång i slutet av 80-talet och vi hade taxat in till plattan och planet hade stannat. Folk började resa på sig och jag känner en hand på min axel och vänder mig om. Personen håller fram en jacka och frågar om det möjligtvis kan vara min. Jag tackar och tar emot jackan. Den som höll i jackan var Benny Andersson. Det var mitt lilla “möte” med Benny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *