TJENARE FOLKET

Mitt samtal med Benny Andersson.

1975. Jag vill minnas att det var en vardag strax efter midsommar, jag vet jag skulle upp och jobba dan därpå i alla fall. Alltså spik nykter och anlitad som chaufför. Färden gick till Björneborgs folkpark. ABBA var där. Under konserten höll jag mig i bakgrunden men efteråt gick, och trängdes, jag fram till scenen. Jag tror att det var några som skulle försöka få autografer så jag hängde med dom lite på sidan om scenen. En vakt, vet jag, höll lite koll på oss. Plötsligt i en dörr eller port av något slag dyker ett bekant ansikte upp och säger direkt till mej, vänligt men bestämt -: Tjena, kan du ta och flytta lite på dej så dom kommer fram med en högtalare. Fan det var ju Benny Andersson. -: Ja det vet du, svara jag. Strax efteråt bär två snubbar iväg med en ”medhörningshögtalare”. Gott folk, det var mitt djupa och allvarliga samtal med Benny Andersson.

Tommy Svensson i november 2008